Svatovavřinecké 2007

17. května 2009 v 11:30 |  Degustace
Tentokrát jsem otevřel láhev červeného, kterou jsem s kamarády vyráběl sám. Jedná se o Svatovavřinecké a hrozny pochází z Újezda u Brna. Mošt měl cukernatost 18o a byl doslazován na 23o. Je to pravé "sedlácké" víno, které poznalo pouze plátkovou síru.
Víno má tmavou rubínovou barvu. Vůně je zastřená, bohužel vystupuje mírně síra, které jsme dali více a příště to budeme muset měřit. Po vydýchání a zahřátí na správnou teplotu se rozvine ovocná vůně. Víno má výraznou tříslovinku s mírnou kyselinkou. Je to proto, že jsme hrozny lisovali i s třapinou, ale pro mne je tříslovinka ve víně lahodná. Víno je plné s dlouhým dozvukem. Předpokládám, že svého vrcholu dosáhne tak za dva roky, kdy zjemní a dosáhne lahvové nazrálosti. Mám schovaných 30 lahví, tak snad vydrží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama